Apteekkimme palvelut

Henkilökunta

Kevätkummun apteekista saat kattavat apteekkipalvelut. Henkilökuntamme auttaa sinua mielellään asioidessasi apteekissamme. Henkilökuntaamme kuuluu apteekkarin lisäksi 1 proviisori, 6 farmaseuttia, 2 lääketeknikkoa ja 1 tekninen apulainen. Osa farmaseuteistamme on saanut erillisen koulutuksen diabeteksen, sydän-ja verisuonitautien ja astman hoidossa. Autamme teitä mielellämme myös näihin sairauksiin liittyvien ongelmien ratkaisemisessa.

Palvelut

Kanta-asiakkuus

Liity kanta-asiakkaaksemme ja nauti hyvistä eduista, lisätietoja apteekin henkilökunnalta. Lue lisää »

Reseptien suoratoimitus

Apteekissamme on 4 reseptien suoratoimituspistettä, joissa voitte rauhassa keskustella lääkehoidostanne henkilökuntamme kanssa.

Apteekilla on velvoite kertoa asiakkaalle, jos hänelle määrätylle lääkevalmisteelle löytyy edullisempi vaihtoehto. Reseptilääke voidaan apteekissa vaihtaa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu Lääkelaitoksen vaihdettavien lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas itse kiellä vaihtoa. Lääkkeiden hintavertailu »

Reseptien uusiminen

Voimme tarvittaessa uusia terveyskeskuslääkäreiden määräämiä reseptejä, sekä yksityisten lääkäriasemien lääkäreiden määrämiä reseptejä. Farmaseutti tarkistaa apteekissa soveltuuko lääkemääräyksenne apteekin kautta uusittavaksi ja lääkäri arvioi tapauskohtaisesti lääkityksen jatkamisen. Reseptin uusiminen kestää noin viikon verran.

Lääkevalmistus

Lääkkeenvalmistustaito on edelleen keskeinen osa apteekkien toimintaa. Apteekissamme valmistetaan tarvittaessa esimerkiksi annosjauheita, liuoksia ja lääkevoiteita. Meillä on myös mahdollisuus hankkia valmistettavia tuotteita sopimusvalmistuksena toisesta apteekista.

Annosjakelu

Annosjakelupalvelussa apteekki toimittaa lääkkeet annosjakelupusseihin pakattuina aina 2 viikoksi kerrallaan. Annosjakelupalvelu helpottaa lääkkeiden ottamista ja parantaa lääkitysturvallisuutta. Lisäksi lääkehävikki pienenee. Kysy palvelun aloittamisesta lisää apteekistamme.

Verenpaineen mittaus

Meillä voitte mitata verenpaineenne reseptintoimituspiteessä farmaseutin avustuksella.

Lääkejätteiden vastaanotto

Käyttämättä jääneet, vanhentuneet tai pilaantuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Älä hävitä lääkkeitä tai elohopeakuumemittareita talousjätteen seassa, sillä ne vaativat erityiseen käsittelyn ongelmajätelaitoksella. Voit tuoda käytöstä poistetut lääkkeesi apteekkiin, jolloin me toimitamme ne edelleen tuhottavaksi.

LAJITTELE LÄÄKEJÄTTEET NÄIN

1. Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät tarrat.
2. Laita lääkkeet alkuperäispakkauksissaan läpinäkyvään muovipussiin ja tuo apteekkiin.
3. Erota muusta lääkejätteestä elohopeakuumemittarit ja jodia sisältävät lääkkeet.
4. Laita ruiskut ja neulat apteekissa niille tarkoitettuun keräilyastiaan tai tuo ne apteekkiin suljetussa lasipurkissa.

Nouda Terveydeksi!-lehti apteekistamme

Terveydeksi!-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien ilmainen asiakaslehti. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa.